Založ si blog

Naša rodina Dona Bosca. . .

Neviem ako sme sa stretli. Naozaj. Včera sme sa o tom bavili, ale zabudol som… 

Stretli sme sa na našej lavičke. Rád tam zoberiem mladých, aby som ich popočúval. Záleží mi na tom, aby mali v sebe pokoj, aj keď niekedy je to pre nich veľmi ťažké…

„Mama sa mi neozve ani raz za mesiac. Oco len keď niečo potrebuje. Prečo sú na mňa takí?“ Sám tomu nerozumiem, prečo je to tak… Pomáha. Príde ku nám tábor, venuje sa menším deťom, slúži im, pomáha nám s divadlom, všade šíri lásku, úsmev a dobro a predsa toto… „Snažím sa to nepripúšťať si to. Zaujímam sa o Bibliu, študujem, vzdelávam sa.“ Prečo ho teda nemajú radi? Zaslúžil si to niečim?

Raz som jemu a aj iným písal jednu sms o modlitbe za nich. Prišlo mi mnoho reakcií. Potešili ma. V tej jeho správe bolo asi niečo takéto „prosím Ťa za našu rodinu Dona Bosca…“ Dosť ma to dostalo. On, mladý muž, ktorý má taký osud aký má, verí v dobro a hlavne žije ho.

Ďakujem za neho.

Oci, ja Ťa mám rada

03.04.2015

Niekedy zostanem prekvapený z niektorých situácií. Už si myslím, že chápem a viem, keď sa zrazu predo mnou vynorí niečo, čo m dostane. Tým najsilnejším prvkom je nezištná a veľkodušná láska. Bez podmienok a verná. A takú som vnímal i u nej… „Môj oco je skvelý človek, ale keď si vypije, nespoznávam ho. Predáva veci, len aby si zohnal alkohol. Úplne sa [...]

Neopustil ho v núdzi

20.03.2015

Práve včera som mal veľmi silný zážitok ľudskosti a dobra. Túžim sa s tým s vami podeliť, lebo toho zlého nie je viac, len sa o ňom viac píše i hovorí a toto bolo krásne dobro… Jeden z mojich mladých kamarátov, Dávid ma prišiel včera večer navštíviť. Mali sme akurát pohostenie po chlapskej svätej omši na počesť svätého Jozefa, patróna mužov, dobrej smrti i [...]

Jedna sviečka

11.03.2015

Bol to zvláštny čas. Mohol tu ešte byť. Ale už je niekde inde… Verím, že tam, kde bolesť a utrpenie nemajú svoje miesto. Jeden mladý muž. Jeden príbeh. Neviem, či dopísaný… Včera mal pohreb. Bol som pri tom. Túžil som im hovoriť nie o smútku, ale o nádeji. O tej, ktorá vracia život späť, aj keď už nie ten jeho. Na úvod mu hrala pieseň od Tublatanky… [...]

Rafah

Abbás: Útoku na Rafah môžu zabrániť len Spojené štáty

28.04.2024 13:30

Plánovanej pozemnej operácii izraelskej armády v Rafahu na juhu Pásma Gazy môžu zabrániť iba Spojené štáty, uviedol Mahmúd Abbás.

Rusko, Deň víťazstva

Poľský minister: Západ má na výber, či porazí Rusko na Ukrajine alebo na poľských hraniciach

28.04.2024 12:48

Sikorski tvrdí, že keby Putin vyhral, bol by ako Hitler. Zmocnil by sa priemyslu a Ukrajincov by poslal bojovať ďalej na západ.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 48435x
Priemerná čítanosť článkov: 2422x

Autor blogu

Kategórie