Aj na pokrivených riadkoch môžu byť krásne slová

12. decembra 2013, flaembou, Nezaradené

Asi tak by som skúsil vystihnúť príbeh tohto výnimočného mladého muža. Zažil rozvod, musel si si ako malé dieťa vybrať, či bude žiť s otcom alebo maminou. Aký to musel byť pre neho šok, keď sa ho psychológ pýtal, že ak by mal len jeden lístok a mal by pozvať so sebou niekoho niekam na výlet, či by to bol otec alebo mama a on si musel vybrať, určiť si cestu… To by sa nemalo stávať, ale stalo sa.

Musel zmeniť aj strednú školu a začať znovu a inde. Hľadať si prácu, robiť kde čo v zahraničí a pritom stále veriť, že jeho život má zmysel, že on nie je zlý a ani odsúdenia hodný, ale práve naopak hodný lásky a prijatia. Sympatický športovec, muzikant, príjemný muž… A začal znovu študovať na vysokej škole, hoci ako starší a ktovie ako videný svojimi spolužiakmi… A popritom zažil veľkú bolesť v živote svojho najlepšieho priateľa… A popritom je „ocinom“ iných chalanov so sídliska s podobným osudom ako on, ich priateľ a v mnohom vzor…

Ktovie ako sa to raz bude Tam hore hodnotiť, ale ja mu dávam palec hore a hovorím mu jedno veľké ďakujem. Ďakujem priateľovi za to, že sa nepoddal zlu a neprestal veriť v dobro, lásku a nádej… A to je tak veľa!

Verím mladým.