Založ si blog

Aj na pokrivených riadkoch môžu byť krásne slová

Asi tak by som skúsil vystihnúť príbeh tohto výnimočného mladého muža. Zažil rozvod, musel si si ako malé dieťa vybrať, či bude žiť s otcom alebo maminou. Aký to musel byť pre neho šok, keď sa ho psychológ pýtal, že ak by mal len jeden lístok a mal by pozvať so sebou niekoho niekam na výlet, či by to bol otec alebo mama a on si musel vybrať, určiť si cestu… To by sa nemalo stávať, ale stalo sa.

Musel zmeniť aj strednú školu a začať znovu a inde. Hľadať si prácu, robiť kde čo v zahraničí a pritom stále veriť, že jeho život má zmysel, že on nie je zlý a ani odsúdenia hodný, ale práve naopak hodný lásky a prijatia. Sympatický športovec, muzikant, príjemný muž… A začal znovu študovať na vysokej škole, hoci ako starší a ktovie ako videný svojimi spolužiakmi… A popritom zažil veľkú bolesť v živote svojho najlepšieho priateľa… A popritom je „ocinom“ iných chalanov so sídliska s podobným osudom ako on, ich priateľ a v mnohom vzor…

Ktovie ako sa to raz bude Tam hore hodnotiť, ale ja mu dávam palec hore a hovorím mu jedno veľké ďakujem. Ďakujem priateľovi za to, že sa nepoddal zlu a neprestal veriť v dobro, lásku a nádej… A to je tak veľa!

Verím mladým.

Oci, ja Ťa mám rada

03.04.2015

Niekedy zostanem prekvapený z niektorých situácií. Už si myslím, že chápem a viem, keď sa zrazu predo mnou vynorí niečo, čo m dostane. Tým najsilnejším prvkom je nezištná a veľkodušná láska. Bez podmienok a verná. A takú som vnímal i u nej… „Môj oco je skvelý človek, ale keď si vypije, nespoznávam ho. Predáva veci, len aby si zohnal alkohol. Úplne sa [...]

Neopustil ho v núdzi

20.03.2015

Práve včera som mal veľmi silný zážitok ľudskosti a dobra. Túžim sa s tým s vami podeliť, lebo toho zlého nie je viac, len sa o ňom viac píše i hovorí a toto bolo krásne dobro… Jeden z mojich mladých kamarátov, Dávid ma prišiel včera večer navštíviť. Mali sme akurát pohostenie po chlapskej svätej omši na počesť svätého Jozefa, patróna mužov, dobrej smrti i [...]

Jedna sviečka

11.03.2015

Bol to zvláštny čas. Mohol tu ešte byť. Ale už je niekde inde… Verím, že tam, kde bolesť a utrpenie nemajú svoje miesto. Jeden mladý muž. Jeden príbeh. Neviem, či dopísaný… Včera mal pohreb. Bol som pri tom. Túžil som im hovoriť nie o smútku, ale o nádeji. O tej, ktorá vracia život späť, aj keď už nie ten jeho. Na úvod mu hrala pieseň od Tublatanky… [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 48416x
Priemerná čítanosť článkov: 2421x

Autor blogu

Kategórie